Риторика впливових російських політиків дає Україні підстави думати про необхідність розширення списку потенційних загроз національній безпеці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ у своєму виступі «Україна між Росією і НАТО – виклики політики оборони і безпеки» перед слухачами Військової академії Королівства Данія.

«Україна належить до держав, які цінують витримку і не підтримують надлишкову емоційність у реагуванні на провокації. На жаль, доводиться констатувати, що збройний конфлікт на території Грузії та неадекватні дії Російської Федерації під час його активної фази призвели до вимушеного загострення відносин України з Росією», - сказав Ю.ЄХАНУРОВ.

Відео дня

У зв’язку з цим він зауважив, що «сьогодні як ніколи стала зрозумілою реальність загрози територіальній цілісності та суверенітету України. Попередня оцінка щодо її відсутності в середньостроковій перспективі уже не відповідає дійсності».

Разом з цим, міністр оборони відзначив, що Російська Федерація – великий сусід і стратегічний партнер України. «Ми маємо спільну історію, релігію, культуру, традиції та глибокі економічні зв’язки, а отже, залежимо один від одного», - сказав Ю.ЄХАНУРОВ.

Говорячи про можливі шляхи гарантування безпеки України на сучасному етапі, міністр наголосив, що «це можливо тільки за умови набуття членства в ЄС і НАТО».

Ю.ЄХАНУРОВ також висловив упевненість, що Данія підтримає ці політичні прагнення України.