Лідер фракції Блоку Литвина Володимир ЛИТВИН вважає, що на сьогодні між певними політичними силами існує домовленість про проведення дострокових парламентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він завив сьогодні в інтерв`ю журналістам.

“Є усі підстави стверджувати, що фактично вже існують певні домовленості про проведення дочасних виборів, і залишається лише одне – визначити зручну дату для проведення цих виборів”, - сказав він.

Відео дня

За словами В.ЛИТВИНА, зручна дата полягає у тому, аби забезпечити низьку явку виборців.

Коментуючи програмні принципи, запропоновані НУ-НС для формування нової парламентської коаліції, В.ЛИТВИН висловив думку, що вони більше нагадують кроки по зведенню рахунків між БЮТ і НУ-НС. При цьому, за його словами, в інтересах стабільності Блок Литвина готовий брати участь у знаходженні спільної точки дотику і взяти на себе роль посередника для знаходження порозуміння між БЮТ і НУ-НС.

Як зауважив В.ЛИТВИН, його фракція вважає, що потрібно розглядати пропозиції щодо принципів формування нової коаліції, які пропонуються фракціями, а не окремими їх складовими. “Якщо відповідально вести діалог щодо формування нової коаліції, то слід говорити про завдання її наступної діяльності, а не акцентувати увагу на проблемах попередньої коаліції”, - сказав він.

В.ЛИТВИН також наголосив, що фракція Блоку Литвина налаштована на продовження діалогу, узгодження принципів діяльності нової коаліції, які б не розсварювали, а консолідували Україну.