Хан: Згоди у справі безвізу для України в ЄС досі немає / Фото УНІАН

Брюссель вже давно висловив думку, що ці держави задовольнили усі вимоги, однак згоди у цій справі в ЄС досі немає. Про співпрацю з країнами Східного партнерства у Брюсселі сьогодні, 14 листопада, розмовляють міністри закордонних справ Спільноти, пише Польське радіо.

Читайте такожПрезидент закликав ЄС прискорити надання Україні "безвізу"

Заплановане на січень наступного року рішення про скасування віз можуть відкласти. Вплив на це рішення мають розмови про скасування віз також для громадян Туреччини та пов’язані з цим побоювання перед їхнім потоком до Європи.

Відео дня

«Можу тільки повторити те, що я неодноразово казав. Грузія та Україна задовольнили всі вимоги. Очікую згодом рішення у цій справі, бо ці країни та їхні громадяни заслуговують на це», - сказав перед зустріччю комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Хан.

Перемовини у цій справі між представниками євросоюзних урядів та Європейського парламенту продовжуються. Посадовці ЄС підкреслюють, що рішення про скасування віз впевнило б грузинів та українців у їхньому європейському виборі. В Європі визнають, що затяжні перемовини означають втрату довіри до Спільноти.

Як повідомляв УНІАН, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Україна отримає безвізовий режим у найближчому майбутньому.