Голова Народного Руху України, народний депутат України Борис ТАРАСЮК направив депутатське звернення до в.о. голови Служби Безпеки України Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА та генерального прокурора України Олександра МЕДВЕДЬКА з проханням перевірити факти, оприлюднені засобами масової інформації, на предмет надання Комуністичною партією України допомоги представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі НРУ.

У депутатському зверненні зазначається, що ряд засобів масової інформації оприлюднили заяви голови Комуністичної партії Російської Федерації Геннадія ЗЮГАНОВА щодо «тісної співпраці» КПРФ з Комуністичною партією України в організації антинатовських акцій в Україні. Зокрема, Г.ЗЮГАНОВ заявив, що російські і українські комуністи провели ряд акцій зі зриву спільних навчань українських військових із військовослужбовцями країн НАТО і при цьому регулярно «підтримують», «консультують» один одного, надають «необхідну допомогу».

Відео дня

«Г.ЗЮГАНОВ відверто заявляє про здійснення провокацій на території України з метою перешкоджання реалізації законодавчо визначеного зовнішньополітичного курсу України на членство в НАТО, що є яскравим свідченням брутального втручання представників державної влади Росії у внутрішні справи України за активного сприяння представників КПУ», - зауважив Б.ТАРАСЮК.

Він підкреслив, що подібні заяви підтверджують «неукраїнський слід» усіх провокацій, які відбуваються на Кримському півострові, і з огляду на це, є підстави вбачати в діях представників КПУ ознаки складу злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу України – державної зради.

Також Б.ТАРАСЮК зауважив, що заяви Г.ЗЮГАНОВА про «необхідну допомогу», яка надається з боку КПРФ для КПУ можуть свідчити про фінансування діяльності КПУ з-за кордону, що заборонено українським законодавством.

«Подібні заяви представників державної влади іноземних держав вимагають відповідної реакції з боку правоохоронних органів України, спрямованої на попередження зовнішнього втручання у внутрішні справи України та припинення діяльності «п’ятої колони» в Україні, яка активно сприяє такому втручанню», - повідомив він.