Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, з нагоди свята донька Олександра виконала на фортепіано знамениту композицію «Щедрик» Миколи Леонтовича. Президент нагадав, що вперше цей музичний твір пролунав сто років тому, а згодом українська мелодія стала надбанням всього людства - під назвою «Carol of the Bells». «Слухаємо її, і неначе бачимо ластівочку, яка несе кожному з нас щастя й добробут, а державі нашій – мир і процвітання», - зазначив Порошенко.

Глава держави наголосив, що Різдво Христове є великим церковним та глибоко родинним святом. «Незбагненне диво - народження у вертепі Сина Божого - назавжди змінило світ. Це диво нагадало, що найголовніша заповідь – любити ближніх, як самих себе. Народженню Ісуса раділи небо й земля, Діва Марія та Йосип, пастухи й волхви. Усім своїм життям Ісус долав зло і дарував віру у Спасіння», - сказав президент.

У свою чергу дружина глави держави зазначила, що світлий і радісний день Різдва надихає всіх бути чуйними й уважними, ділитися теплом своїх сердець і простягати руку допомоги. «Впевнена, що всім нам хочеться зробити світ привітним та добрішим. І для цього потрібно зовсім мало – бути гарним прикладом для своїх дітей, стати вірним другом і товаришем, любити ближнього, Україну та її народ. І тоді наші тривоги стануть надією, а сумніви розвіються відчуттям гідності», - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожПапа Франциск привітав християн східного обряду з Різдвом

Президент зазначив, що українці з давніх давен наповнюють Різдво урочистістю та святістю, а вертепи і колядки після служби Божої стали унікальним духовним надбанням українського народу.

«У це прекрасне свято, коли всі збираються за родинним столом, пропоную найперше біля святих образів помолитися за воїнів, які і в ці новорічно-різдвяні дні захищають нас від ворога-антихриста. Звертаюся до новонародженого Спасителя із проханням дати їм сил і берегти їхні земні життя. І всю нашу країну врятуй, Господи, від усякого зла», - сказав глава держави.

«Бажаємо всім здоров’я, міцності духу, реалізації мрій і сповнення намірів, а головне - Божого благословення. Смачної куті та веселих свят, бо аж "три празники в гості". Христос народився!», - зазначив Порошенко.