Президент зустрівся із прем’єр-міністром Баварії Горстом Зеєгофером / president.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, їхня зустріч відбулася в рамках 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Зазначається, що Порошенко поінформував главу баварського уряду про загострення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі, зокрема в Авдіївці, що підтверджує порушення Росією Мінських домовленостей.

Під час зустрічі було відзначено важливість збереження санкційного режиму проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим, повідомили в прес-службі.

Відео дня

Читайте такожМогеріні закликала концентрувати увагу на ситуації на Донбасі, а не на санкціях проти РФ

Співрозмовники також домовились про поглиблення торговельно-економічних зв’язків між Україною та Баварією з використанням потенціалу зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Зеєгофер також наголосив, що баварський уряд підтримує якнайшвидше надання українцям безвізового режиму.

Сторони привітали відновлення роботи українсько-баварської постійної комісії після шестирічної паузи, що надасть додаткового імпульсу розвитку міжгалузевого співробітництва.

Президент України висловив особливу вдячність главі баварського уряду за оздоровлення у Баварії дітей із зони проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Також Порошенко запросив Зеєгофера відвідати Україну з візитом.