Міжнародний кримінальний суд / REUTERS

Про це Климпуш-Цинцадзе написала у своєму мікроблозі у Twitter.

«Слухання справи «Україна проти Росії» в Міжнародному суді ООН сьогодні. Російські злочини в Україні настільки очевидні, що визнання відповідальності за них є лише питанням часу», - наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 березня, завершився перший день слухань в Міжнародному суді ООН справи "Україна проти Росії", в рамках яких першочерговим питанням розглядався запит Києва на запровадження тимчасових заходів для Росії, що повинні захистити права українських громадян на звичайне життя.

Відео дня

Читайте такожКлімкін пояснив головну мету позову проти Росії в суді ООН

Завтра, 7 березня, свої аргументи у суді представить Росія. Після чого сторонам дається ще два дні, щоб пояснити свої позиції. Результатом цих слухань має бути ухвала суду - задовольнити чи ні запит України на запровадження тимчасових заходів. Рішення буде остаточним і обов'язковим для виконання всіма сторонами.

***Україна подала позов до Міжнародного суду ООН 16 січня 2017 р. з метою притягнення РФ до відповідальності за підтримку тероризму на Донбасі та дискримінацію етнічних українців та кримських татар в окупованому Криму.