Ціна на газ для України становитиме приблизно 240-250 дол. за тисячу кубометрів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН, коментуючи домовленості з газових питань між прем`єр-міністром України Юлією ТИМОШЕНКО та прем’єр-міністром Російської Федерації Володимиром ПУТІНИМ.

В.ЛИТВИН повідомив, що з приводу цього мав розмову з головою НАК «Нафтогаз України» Олегом ДУБИНОЮ та послом України в Росії Костянтином ГРИЩЕНКОМ.

Відео дня

«Ціна приблизно по року, якщо будуть підписані ці документи, складе в межах 240-250 доларів», - сказав він.

В.ЛИТВИН зауважив, що ця ціна буде сформована з урахуванням того, що протягом року ціни на газ будуть зменшуватися, як це відбувалося з ціною на нафту.

«Тобто я буду сподіватися, що ми вийдемо на те, з чого починали», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, домовленість про ціну на газ для України і транзитний тариф була досягнута на переговорах прем`єрів України і РФ, які завершилися в ніч на неділю в Москві.

Відповідно до домовленостей Україна може закупити газ у Росії в 2009 році за європейською ціною мінус 20%, при цьому у РФ буде пільговий тариф по транзиту газу за ставкою 2008 року. Ціна на газ в першому кварталі 2009 року для країн-сусідів України становить 470 доларів за одну тисячу кубометрів. У 2008 році Україна купувала газ по 179,5 долари за тисячу кубометрів.

Планується, що сьогодні прем`єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО відбуде до Москви, де, як очікується, будуть підписані документи щодо оформлення домовленостей Росії та України в газовій сфері.