Фото УНІАН

Львівська обласна прокуратура вже до 21 березня може висунути міському голові Львова Андрію Садовому підозру, після чого його негайно відсторонять від посади в судовому порядку. 

Відео дня

Таку думку висловив сам Садовий в інтерв'ю DT.UA.

Очільник Львова заявив, що завдання підготувати йому підозру надійшло до прокуратури області від вищих ешелонів влади.

Читайте також: Садовий хоче оголошення у Львові надзвичайного стану через сміттєву катастрофу

"Обласна прокуратура працює в посиленому режимі. Робить усе можливе і неможливе, бо їм дуже важко щось пришити, особливо коли це шиється білими нитками. Поставлено задачу з високих кабінетів, тому вони найближчими днями висуватимуть підозру. І наступним кроком буде звернення до суду про моє відсторонення з посади", – заявив він, визнавши, що рішення суду буде прогнозованим, оскільки судова система України працює "чітко по вертикалі".

Читайте такожАваков звинуватив Садового у розгортанні блокади Донбасу задля відведення уваги від львівського сміття

Садовий наголосив, що попередньо, оголосити йому про підозру повинні були після 21 березня, проте щось змінилося, і тепер зробити це планують до 21 числа. За його словами, ініціатори цих процесів "відпрацьовують якийсь медійно-сценарний план".

Він також повідомив, що планує наймати адвокатів та захищати свої права у суді.

"За моїми даними, це (відсторонення) відбудеться найближчими днями. Виконувати обов'язки голови буде секретар Львівської міської ради — Анатолій Забарило, представник партії "Громадянська позиція", – заявив мер Львова, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

Довідка УНІАН. У Львові з літа 2016 року триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища. Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався за допомогою до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.