REUTERS

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв вважає, що Росія реалізовує на окупованому Донбасі «придністровський сценарій», однак у припиненні воєнних дій не зацікавлена. Про це Єлісєєв заявив в інтерв'ю газеті «Сегодня».

«Москвою реалізовується, по суті, так званий придністровський сценарій. Але на відміну від Придністров'я, за нашими прогнозами, Росія на Донбасі не зацікавлена в припиненні воєнних дій, обстрілів, провокацій, диверсій», - заявив він.

Читайте такожКлімкін пояснив, за яких умов воєнний стан в Україні введуть "дуже-дуже швидко" (відео)

Відео дня

За словами Єлісєєва, за допомогою ескалації напруги Москва намагається дестабілізувати політичну та економічну ситуацію в Україні, створити так звану «контрольовану нестабільність», щоб не дати Україні створити позитивний фон для активного й успішного проведення реформ.

«Для Росії потрібен постійний осередок нестабільності, що вона на сьогодні і здійснює на Донбасі. Ми робитимемо все можливе, щоб скоординувати і мобілізувати глобальну проукраїнську коаліцію, здійснити тиск на Москву для демонстрації політичної волі виконувати Мінські домовленості. І, звичайно ж, ми продовжуємо просувати процес деокупації Криму», - зазначив Єлісєєв.