фото: УНІАН

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак направила звернення до Верховної Ради України з проханням організувати проведення незалежної зовнішньої оцінки ефективності функціонування НАЗК та роботи реєстру е-декларацій. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожГолова НАЗК відмовилася проводити позачергове засідання агентства

На думку Корчак, у зв’язку із суспільним резонансом, який виник останнім часом навколо окремих напрямів діяльності НАЗК, тільки експертний висновок стосовно його діяльності зможе довести безпідставність усіx закидів на адресу відомства.

Відео дня

«Саме тому 3 квітня цього року до Верховної Ради України, як єдиного органу, якому за законом підконтрольне й підзвітне агентство, було направлено звернення з проханням організувати проведення незалежної зовнішньої оцінки (міжнародного аудиту) ефективності функціонування НАЗК та роботи реєстру е-декларацій», - повідомила вона.

Голова НАЗК запропонувала в комісію включити народних депутатів України, міжнародних експертів, представників інститутів громадянського суспільства, а також вітчизняних фахівців у сфері запобігання корупції.

«Вважаю доречним, якщо до складу такої комісії з проведення незалежного фахового аудиту НАЗК будуть залучені також представники посольств та Представництва Європейського Союзу в Україні», - наголосила вона.

Корчак переконана, що до висновків незалежного міжнародного аудиту «прийняття будь-яких змін до закону в частині НАЗК буде передчасним і недалекоглядним». «Цілком вірогідно, що такі дії можуть поставити Агентство у пряму залежність від тих органів і структур, які сьогодні не зацікавлені у нашій діяльності», - зауважила голова НАЗК.