Незабаром українці зможуть їздити до ЄС без віз / Фото УНІАН

"Дія безвізового режиму з ЄС поширюватиметься на країни Шенгенської зони - це всі країни ЄС мінус Британія та Ірландія, які вимагають власну візу. Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн не є членами ЄС, але підтримують систему", - йдеться у сюжеті DW у Twitter.

Журналісти розповіли, що в'їзд українцям буде дозволений не довше, ніж на 90 днів протягом півроку. При цьому подорожувати до Шенгену без віз можуть лише власники біометричних паспортів - це головна умова. У цьому паспорті міститься інформація про відбитки пальців власника. Крім того, прикордонники можуть додатково вимагати певні документи, щоб перевірити мету подорожі.

Читайте такожЗ'явилося відео, як Порошенко, Яценюк та Гройсман відзначають рішення ЄП щодо "українського безвізу"

Відео дня

"Запрошення від родичів чи друзів, якщо ви відвідуєте близьких; бронювання готелю, якщо ви подорожуєте як турист; запрошення від ділових партнерів або організаторів конференції, якщо мета візиту - бізнес; запрошення з університету або підтвердження про участь у семінарах, якщо ви їдете з навчальною метою", - пояснюють у DW.

Окрім підтвердження мети подорожі, можуть вимагати: зворотний квиток, щоб пересвідчитися, що ви повернетеся до України у відведений термін; підтвердження фінансової спроможності, яку доводять випискою із банківського рахунку або ж наявністю готівки із розрахунку близько 40 євро на добу перебування; медичну страховку.

Зазначається, що візитів може бути стільки завгодно, проте слід пам'ятати: безвізовий режим не надає українцям права роботи в ЄС; це також не дає підстав для виїзду на постійне проживання. Тобто у цих двох випадках українцям й надалі потрібна буде спеціальна віза.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня Європейський парламент підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим