Лідер партії “Єдиний центр” Ігор КРІЛЬ закликає фракцію БЮТ довести “помилковість” свого рішення позитивним голосуванням за повернення Володимира ОГРИЗКА на посаду міністра закордонних справ.

Про це йдеться в переданому УНІАН коментарі І.КРІЛЯ.

“Якщо заява депутатів БЮТ – не дешевий піар, вони мають можливість легко виправити свою “помилку” і повернути до уряду одного з небагатьох професіоналів. Для цього їм потрібно звернутися до Президента з проханням внести кандидатуру В.ОГРИЗКА на посаду міністра закордонних справ і гарантувати підтримку цій кандидатурі”, - заявив І.КРІЛЬ.

Відео дня

Він наголосив, що “насправді відставка В.ОГРИЗКА і церемоніальні плачі представників БЮТ безсумнівно є дуже добре спланованою провокацією”. “Помилка” групи ГУБСЬКОГО-ПОРТНОВА дивним чином збіглася з голосуванням “регіоналів” за скасування виборів у Тернополі та заявою Президента Росії Д.МЕДВЕДЄВА щодо можливості надання уряду ТИМОШЕНКО позики. Чомусь останнім часом такі збіги в українській політиці стали частішими”, - наголосив І.КРІЛЬ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Верховна Рада проголосувала за відставку В.ОГРИЗКА з посади міністра закордонних справ України. Це рішення підтримали 250 народних депутатів, зокрема 174 народні депутати від фракції Партії регіонів, 49 – від БЮТ, 27 – від КПУ.

Народний депутат від БЮТ Олег ЛЯШКО заявив, що 49 депутатів-«бютівців» проголосували за відставку В.ОГРИЗКА всупереч рішенню фракції.

Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО вважає помилкою підтримку 49-ма депутатами від БЮТ постанови про відставку В.ОГРИЗКА з посади міністра закордонних справ.