Безвіз запрацює у ніч на 11 червня / фото УНІАН

Країни-члени Європейського Союзу та інші країни Шенгенської зони впродовж ночі 11 червня запроваджуватимуть безвізовий режим для громадян України поетапно відповідно до свого часового поясу.

Про це УНІАН повідомили джерела у дипломатичних колах.

Зокрема, як зазначають джерела, відповідно до рішення Ради Європейського Союзу, безвізовий режим для українців запрацює в 00.01 11 червня.

Відео дня

Як пояснюють дипломати, безвіз повинен запрацювати відповідно до часових поясів Європейського континенту.

Читайте такожБезвіз з ЄС: у МВС пояснили, як подорожувати Європою на авто (інфографіка, відео)

Першими країнами, які відкриють безвіз для громадян України, стануть Греція, Кіпр, Болгарія, Румунія, Литва, Латвія, Естонія та Фінляндія. Громадяни України, які мають біометричні паспорта, зможуть відвідувати ці країни вже починаючи з 00.01 за київським часом.

Наступними країнами з 1.01 11 червня стануть ще 24 країни. Це Австрія, Андорра, Ватикан, Італія, Мальта, Федеративна Республіка Німеччина, Королівство Норвегія, Польща, Сан-Марино, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарська Конфедерація, Князівство Монако, Князівство Ліхтенштейн, Велике Герцогство Люксембург, Королівство Бельгія, Королівство Данія, Королівство Іспанія, Королівство Нідерланди, Королівство Швеція.

О 2.01 за київським часом безвіз відкриється з Португалією. Останньою країною, яка відкриє для українців свої двері, стане Ісландія. Це відбудеться о 3.01 за київським часом.