Фракція БЮТ навряд чи буде голосувати за відміну постанови про звільнення міністра закордонних справ Володимира ОГРИЗКА, повідомив кореспонденту УНІАН народний депутат від БЮТ, голова Комітету ВР з питань правової політики Сергій МІЩЕНКО.

За його словами, у сьогоднішньому засіданні фракції БЮТ взяли участь екс-міністр закордонних справ В.ОГРИЗКО та член фракції НУ-НС Борис ТАРАСЮК. Під час засідання обговорювалася можливість відміни вчорашньої постанови парламенту відносно В.ОГРИЗКА.

С.МІЩЕНКО зауважив, що фракція БЮТ вимагала, аби В.ОГРИЗКО публічно вибачився за свою антиурядову діяльність і директиви, які були направлені у дипломатичні представництва і паплюжили діяльність прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО.

Відео дня

«Але ОГРИЗКО заявив, що він ні в чому не винний і майже нас звинуватив у тому, що ми розкололи коаліцію», - сказав він.

С.МІЩЕНКО наголосив, що вкотре стало зрозуміло, що В.ОГРИЗКО не був справжнім міністром, а виконував тільки політичні замовлення Секретаріату Президента.

Депутат висловив упевненість, що фракція БЮТ не буде голосувати за відміну постанови про звільнення В.ОГРИЗКА, і відповідний ультиматум фракції НУ-НС є неприпустимим.

«Я думаю, що після цього засідання член фракції НУ-НС Б.ТАРАСЮК розкаже своїй політичній силі нашу позицію. Я думаю, що фракція НУ-НС зрозуміє, що неможливо ультиматумом ставити під сумнів дієздатність коаліції тільки через одного міністра, який сам усе зробив, аби розвалити коаліцію», - сказав він.

С.МІЩЕНКО підтвердив, що питання стосовно В.ОГРИЗКА обговорювалося вчора на вечірньому засіданні фракції БЮТ за участю прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО.

«Була відкрита розмова, але жодного рішення не прийнято. Я думаю, що Юлія Володимирівна розуміє наш внутрішній стан», - сказав С.МІЩЕНКО.