фото facebook.com/Ukr.Embassy.Romania

Україна і Румунія зацікавлені активізувати двосторонній діалог між державами.

Про це повідомляє посольство України в Румунії у соціальній мережі Facebook.

"27 червня 2017 року посол України в Румунії Олександр Баньков зустрівся з Державним секретарем МЗС Румунії Віктором Мікулою з нагоди вручення копій вірчих грамот", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПрезидент Румунії схвалив кандидатуру нового прем’єр

Зокрема, посол України висловив вдячність за незмінну підтримку Румунією територіальної цілісності, суверенітету нашої держави, а також жорстку позицію щодо необхідності збереження санкцій проти РФ до виконання нею Мінських домовленостей.

"Сторони також обговорили порядок денний двосторонніх контактів на найближчу перспективу, зокрема, проведення українсько-румунської спільної комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва та змішаної міжурядової комісії з питань забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин. Висловлено обопільну налаштованість на подальшу активізацію двостороннього діалогу в інтересах обох держав", - зазначили у посольстві.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 4 квітня призначив Олександра Банькова надзвичайним і повноважним послом України в Румунії.