Лідер заборонених в Україні комуністів Петро Симоненко вранці 5 липня вирушив на літаку до Москви транзитом через Мінськ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила віце-спікер Ради, уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

Читайте такожНацрада взялася за телеканал, який показав промову Симоненка про "неонацистів" при владі та "бандерівщину" (відео)

Відео дня

"Пасажири, які в Мінську транзитом на Москву переходять в аеропорту на другий поверх - і там заповітний літак. Петро Симоненко - мчить на Москву", - йдеться в її повідомленні.

"Хто на Мінськ, а Петро Симоненко - на Москву транзитом. Навіть на бізнес-клас куратори не дають "комуністу". Такі ці маршрути підступні, що ніде й сховатися від очей пасажирів", - пише на своїй сторінці у Facebook експерт політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська.

Раніше журналісти виявили, що українська делегація літає між Києвом і Мінськом чартерами. Але не державними, а чомусь приватними.