фото facebook.com/odesapolice

У понеділок, 17 липня, Нацполіція підбила підсумки роботи за перше півріччя 2017 року.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

За його словами, динаміка роботи поліції впевнено позитивна.

Відео дня

Facebook @Arsen Avakov

Він повідомив, що у сфері особливо тяжких злочинів проти життя і здоров'я людей рівень розкриття злочинів становить від 87% за умисними вбивствами до 93% - нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Наразі зниження рівня злочинності становить від 10% до 22% порівняно з аналогічним періодом 2016 року. 

Facebook @Arsen Avakov

"Чи задоволений я результатами? Звичайно, ні! Рівень злочинності в Україні неприпустимо високий для цивілізованої європейської країни. Чи задоволений тенденцією - вже помітному зниженню рівня злочинності, зростанню розкриття та поліпшенню якості роботи системи поліції? Безсумнівно!", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий заявляв, що в Україні знижується злочинність.  

Читайте такожГолова Нацполіції не очікує докорінного перелому в боротьбі зі злочинністю у 2017 році

"Перше півріччя нинішнього року дає цілком обнадійливу аналітику: загальна кількість кримінальних правопорушень - зниження на 17% (з 356 тисяч до 297 тисяч по Україні). А за окремими видами злочинів прогрес ще значніше: по розбоях зниження 26%, по грабежів - 32%, за хуліганство і викраденнях машин - 27%, зґвалтування - 36%", - зауважив він. 

Одначасно, говорить Яровий, за підсумками того ж першого півріччя можна стверджувати про зростання розкриваності злочинів. 

Facebook @Arsen Avakov