Ідея про так званої Малоросії була висунута Захарченко без погодження з Кремлем, стверджують ЗМІ / фото donpress.com

Божевільна ідея ватажка "ДНР" Олександра Захарченка щодо створення чергової фейкової "держави" - "Малоросії" - нібито виявилася ініціативою його оточення й була несподіваною для Кремля. Про це заявили два близьких до адміністрації російського президента джерела РБК.

Для помічника Путіна Владислава Суркова, який опікується українським напрямком, ініціатива Захарченко була несподіванкою, стверджують джерела.

Читайте такожМарення Захарченка про "Малоросію": бойовики показали "карту" й "прапор" псевдореспубліки (фото)

Відео дня

"Ініціатива 100% йшла не від Суркова", — заявило РБК один з джерел. За його словами, з ідеєю виступило оточення ватажка "ДНР". "Адміністрація була не в темі. Це особиста ініціатива Захарченка та його наближених", — говорить інший співрозмовник видання.

Близький до Владислава Суркова експерт Олексій Чеснаков заявив ТАСС, що проект створення так званої Малоросії висунутий письменниками та блогерами, близькими до ватажка "ДНР", і в самій псевдореспубліці багато хто його вважають несерйозним. "Проект швидше літературний, ніж політичний. До реальної політики малоросійська ініціатива не має ніякого відношення", — сказав він. "Шум піднятий великий, але через місяць про "Малоросію" забудуть всі, включаючи авторів цієї ідеї", — зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив про створення нового "держави", "Малоросії", яка, за його словами, має стати "наступником" України.

У свою чергу, у так званій Луганській народній республіці заявили, що не брали участь у засіданні про заснування "Малоросії", про яку раніше заявив ватажок бойовиків "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко.