Земан сидить на грошах Кремля, стверджує Огризко / Фото УНІАН

Керівник Центру дослідження Росії, колишній міністр закордонних справ України (2007-2009 роки) Володимир Огризко вважає, що президент Чехії Мілош Земан, пропонуючи Україні домовитись з РФ щодо фінансової або нафтогазової компенсації за анексований Крим, відпрацьовує гроші Кремля. Про це Огризко сказав у коментарі УНІАН.

Читайте також"Це не продається": у Раді відповіли на скандальну заяву президента Чехії щодо Криму

«Це взагалі не можна коментувати, це просто політична маячня. Зрозуміло, що він сидить на грошах Кремля і тому він просто мусить їх відпрацьовувати», - заявив він.

Відео дня

Огризко констатував, що уряд Чехії, який визначає основну лінію країни у зовнішній політиці, займає послідовну позицію щодо підтримки територіальної цілісності України.

«До реалій його (Земана) заяви не мають жодного відношення, тим більше, що уряд Чехії, який розуміє, що таке міжнародне право і що таке його порушувати, і займає абсолютно адекватну позицію і дезавуював неодноразово, я думаю, це буде і цього разу, так звані «заяви» президента Чехії», - сказав Огризко.

Як відомо, під час виступу в Страсбурзі на осінінй сесії Парламентської асамблеї Ради Європи Земан запропонував заплатити Україні та «узаконити» анексію Криму.