Солдати НАТО, ілюстрація / REUTERS

Одним з пріоритетів України є відновлення багатосторонньої військово-технічної співпраці з країнами-членами НАТО.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив під час зустрічі з групою іноземних стратегічних радників з країн-членів НАТО, повідомили УНІАН у прес-службі РНБО.

У повідомленні зазначається, що під час зустрічі сторони говорили про важливість поглиблення співробітництва України з НАТО у питаннях кібербезпеки, військово-технічній та науковій сферах.

Відео дня

Турчинов наголосив, що, незважаючи на гібридну війну Російської Федерації, триває процес зміцнення обороноздатності України та реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

Читайте такожТурчинов зобов'язав військове керівництво посилити заходи зі збереження життя військових на Донбасі

Турчинов також зазначив, що за останні три роки більшість українців усвідомили, що НАТО є одним з реальних інструментів забезпечення надійної системи колективної безпеки як в Європі, так і в усьому світі.

Як повідомляє прес-служба, учасники делегації заявили, що країни-члени НАТО підтримують реформи, які реалізуються в Україні, та прагнення нашої держави до євроатлантичної інтеграції.

До складу делегації увійшли, зокрема, колишній командувач Центрального командування Збройних сил США генерал Джон Абізейд; колишній командувач Збройних сил Литовської Республіки генерал-майор Йонас Андрішкевічус; колишній командувач Сухопутних військ Збройних сил Великої Британії генерал Нік Паркер; виконавчий директор із зовнішніх зв’язків партнерства в Канадській академії оборони Міністерства національної оборони Канади Джилл Сінклер; колишній командувач Спільного німецько-голландського корпусу генерал-лейтенант Волькер Гальбауер; командувач багатонаціонального корпусу Північ-Схід генерал-полковник Богуслав Самол (Республіка Польща).