Волкер і Сурков зустрічались вже тричі / фото BELPRAUDA.ORG

Четвертий раунд переговорів між спеціальним представником Держдепартаменту США по Україні Куртом Волкером і помічником президента Росії Владиславом Сурковим заплановано наступного тижня.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це в ефірі радіостанції «Коммерсант FM» повідомив посол США в РФ Джон Хантсман.

«Обидві сторони зустрінуться наступного тижня», – сказав Хантсман.

Відео дня

При цьому він зазначив, що попередні три раунди переговорів «були непродуктивними».

Читайте такожСурков сподівається на проведення наступної зустрічі з Волкером на початку 2018 року

За його словами, те, що триває переговорний процес, вже вселяє довіру. «Мені здається, це вже буде четвертий раунд переговорів. Сподіваюся, що на четвертому раунді будуть уже ознаки успіху. Я сам натхнений», - сказав він.

При цьому Хантсман вважає, що Москва і Вашингтон відходять від найнижчої точки у відносинах, але їм ще необхідно подолати нинішні протиріччя. «У політиці і міжнародних відносинах немає такого поняття як точка неповернення, є таке поняття як цикл відносин. І цикл, через який ми проходимо, який, я сподіваюся, стає стабільним, ми відходимо від найнижчої точки (відносин)», - додав він.

За словами дипломата, значне погіршення відносин сталося «внаслідок двох подій: перша – це Україна і Крим, а друга – вибори 2016 року (у США)».

Він наголосив, що хотів би, щоб Мінські угоди були виконані, після чого піде скасування санкцій проти РФ.

Хантсман наголосив, що українське врегулювання є головною перешкодою в налагодженні відносин РФ і США.

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада в Белграді (Сербія) відбулася третя зустріч Волкера і Суркова. За її підсумками американська сторона заявила, що США і РФ продовжать докладати зусиль для припинення війни на Донбасі, незважаючи на різні концепції щодо шляхів досягнення миру.

У свою чергу Сурков повідомив, що Волкер передав йому пропозиції до російського проекту резолюції Ради безпеки ООН щодо розміщення миротворців на Донбасі. «Детально обговорили російську ініціативу щодо розгортання сил ООН в Україні. Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу - двадцять дев'ять абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Мало, звісно. Але все-таки три - не дорівнює нулю. Краще, ніж нуль», - зазначив Сурков.