Володимир Путін / REUTERS

Глава РФ Володимир Путін знову заявив про те, що українці фактично не є окремим народом.

Свої думки щодо історичних "реалій" він виклав під час щорічної прес-конференції сьогодні, 14 грудня, передає ТСН.

"Слов'янський світ розвивався складно. Сама Росія створювалася з багатьох слов'янських племен. Зрештою, утворилася Русь, частиною якої і центром якої був Київ. У цьому сенсі наші історичні та духовні корені дають мені право говорити, що ми один народ", - вважає Путін.

Відео дня

"Ясно й інше. Через те, що Україна близька до західних кордонів Росії, розвивалася відповідним чином. Там багато геніального різноманіття: і в мові, і в культурі. У Росії все це дуже люблять, вважають це частиною власної культури", - продовжив він.

На думку російського президента, в ХІХ столітті раптово "з'явилися люди, які почали говорити, що Україна повинна бути незалежною, самостійною".

Читайте такожПутін відповів на питання Собчак про Навального, порівнявши його із Саакашвілі

"Вони мають право. Особливо це було актуально в рамках імперії, де проводилася певна насильницька русифікація. Для України це було все-таки менш важливо, оскільки Україна – православна країна. Нічим взагалі українці від росіян не відрізнялися. Нічим взагалі. Україна увійшла до складу Російської імперії 1645 року трьома областями - Київ, Чернігів і сьогоднішній Житомир. Там сьогодні по-іншому центр називається. В результаті перебування в складі Російської імперії навколо неї приростали територіями в результаті російсько-турецьких воєн, Другої світової війни. Але у 1922-1924 роках більшовики чомусь вирішили, що всі прилеглі до історичної частини території України повинні бути занурені у знову створювану республіку. Все Причорномор'я пішло туди, західні області. Але так склалося. Добре", - заявив Путін під час "лікнепу".

Торкнувся він і теми Криму, який зараз окупувала Росія.

"1954 року взяли Крим туди віддали, порушуючи чинне тоді союзне законодавство, яке вимагало тоді згоди Верховної ради РРФСР. Тоді було вирішено президією Верховної Ради", - сказав він.