Із початку 2009 року загальне недовиконання дохідної частини столичного бюджету перевищило 3,2 мільярда гривень. Про це заявив один із лідерів Блоку Віталія Кличка, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський в інтерв’ю журналістам.

«З такими темпами на кінець року ми матимемо загальний дефіцит не менше 5 мільярдів гривень», - зазначив опозиційний політик.

На думку Дмитра Андрієвського, така ситуація з недовиконанням дохідної частини бюджету вчергове свідчить про халатність та непрофесіоналізм столичної влади. Це ж засвідчує і звіт про бюджет-2008, який політик назвав провальним.

Відео дня

Відсутність висновків незалежного аудиту робить неможливим прийняття звіту про виконання столичного бюджету за 2008 рік.

«Бюджет не кризового, а фінансово успішного 2008 року не виконаний на мільярди гривень. Недофінансування по медицині – 300 мільйонів гривень, за програмами соціального захисту і соцзабезпечення – 415 мільйонів, борги із ЖКГ – 460 мільйонів гривень», – підкреслив депутат.

Дмитро Андрієвський вимагає проведення незалежного аудиту бюджету та жорсткої оцінки – і кадрової в тому числі – щодо тих, хто провалив виконання бюджету-2008. 

«Без висновків незалежного аудиту звіт про бюджет-2008 – фільчина грамота. Адже згідно з частиною 4 статті 80 Бюджетного кодексу та Регламентом Київради, висновки незалежного аудиту є обов’язковою умовою ухвалення звіту про виконання бюджету. Такі висновки щодо бюджету-2008 депутатам надані не були», – повідомив опозиційний депутат.

Незважаючи на це, за звіт про столичний бюджет-2008 проголосували фракції Блоку Леоніда Черновецького, Громадського активу Києва, Партії регіонів та частина фракції Блоку Литвина.