Візит Патріарха Московського і всієї Русі КИРИЛА може прискорити створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

Про це сказав у коментарі УНІАН професор філософії та мистецтвознавства Національної академії наук України Дмитро СТЕПОВИК.

“Були певні очікування, що КИРИЛ привезе рішення про надання УПЦ МП автономії, і тоді були б створені дві сильні православні церкви”, - зазначив Д.СТЕПОВИК. “Проте цього не сталось, очевидно, КИРИЛ не думає давати більше незалежності УПЦ (МП), чим вона мала до його приїзду, скоріше навіть навпаки”, - додав він.

Відео дня

На думку Д.СТЕПОВИКА, такі дії Патріарха Московського можуть викликати незадоволення зі сторони проукраїнськи налаштованих віруючих УПЦ МП. “В церкві може створитись ситуація, коли проукраїнськи налаштована група може викинути з себе проросійськи налаштований осередок”, - зазначив Д.СТЕПОВИК. У свою чергу, за його словами, це призведе до об’єднання проукраїнськи налаштованих представників УПЦ МП з іншими українськими православними церквами і створення на їх базі єдиної помісної православної церкви в Україні.