Віталій Щоткін
Заступник генерального прокурора України, начальник Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Віталій ЩОТКІН не має наміру змінювати склад слідчих груп, які розслідують справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і справу про отруєння колишнього Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

Про це він заявив в інтерв’ю кореспонденту УНІАН.

В.ЩОТКІН підтвердив, що резонансні справи про отруєння В.ЮЩЕНКА та про вбивство Г.Гонгадзе передані в його управління для подальшого розслідування.

Відео дня

«В складі слідчих груп змін не буде. Оскільки я сам не читав ці справи і, як кажуть, хохол спочатку помацає, а потім висловлює свою точку зору. А що є дійсно рішення генерального (прокурора України – УНІАН) передати мені ці справи – це дійсно так», - сказав В.ЩОТКІН.

Відповідаючи на питання, з яких причин резонансні справи передані до Головного слідчого управління Генпрокуратури, В.ЩОТКІН сказав: «Не знаю, накази начальства не обговорюються».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 березня, газета "Сегодня" з посиланням на власні джерела написала, що генеральний прокурор України Олександр МЕДВЕДЬКО 1 березня прийняв рішення забрати найбільш резонансні справи в заступника генпрокурора Миколи ГОЛОМШІ, що займався ними, і передати в Головне слідче управління, яке курирує інший заступник генпрокурора — В.ЩОТКІН.