Народний депутат України від БЮТ Олександр ФЕЛЬДМАН відмовився очолити харківську міську організацію Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Харкові.

«Виконувати обов’язки керівника міської організації «Батьківщини» у відповідності з останніми кадровими розпорядженнями центрального апарату партії я не буду. Поки лишаюся рядовим членом. Йду з керівних посад, але закликаю всіх партійців не розвалювати нашу партійну організацію», – заявив О.ФЕЛЬДМАН.

Відео дня

Він розцінив як насмішку пропозицію очолити харківську міську організацію ВО «Батьківщина».

«Сьогодні планувалося, щоб я залишився керівником міської організації. Так планувалося комбінаторами цієї ситуації, яка відбулася в місті Харкові. Я на цю комбінацію йти не хочу, міську організацію очолює пан ЛАРЧЕНКО. Прийти на місце живої людини – для мене це було як насмішка. Я вважаю, що я вчинив правильно, я пішов», – пояснив депутат.

О.ФЕЛЬДМАН висловив здивування з приводу кадрових перестановок у керівництві Харківської облорганізації ВО «Батьківщина», оскільки заяви за власним бажанням не писав і залишати політичну силу не збирається.

«Для мене останні кадрові зміни в керівництві місцевого БЮТу стали певною несподіванкою. По-перше, мова у розмові з ТИМОШЕНКО йшла про реформи в системі керівництва партії по країні в цілому, підвищення ефективності міських, обласних штабів, а не про стрімкі кадрові призначення. Про кадрові перестановки або про якісь тим більше інтриги взагалі розмови не було. По-друге, ніяких заяв за власним бажанням не писав і нікуди йти не збирався», – підкреслив О.ФЕЛЬДМАН.

Він відкинув думку про те, що кадрові перестановки зумовлені неефективністю його роботи на посту голови обласної організації ВО «Батьківщина». За словами депутата, причини цих подій полягають «виключно у внутріпартійних інтригах».

О.ФЕЛЬДМАН акцентував, що давати оцінку його роботі на посаді голови облорганізації партії «можуть тільки харків’яни, рядові партійці», а не ті, «хто в зручних кабінетах призначав за гроші представників криміналітету на державні пости, хто не вклав ні копійки власних грошей в розвиток партії».

Він підкреслив, що не збирається зводити ні з ким політичні рахунки та оцінювати нові призначення в партії.

«Я, у свою чергу, багато що міг би розказати про своїх колег, але не буду цього робити з етичних міркувань. Мені сьогодні також некоректно висловлюватися з приводу призначення на посаду виконувача обов’язки голови обласної партійної організації пана АВАКОВА, давати оцінку тим більше ТИМОШЕНКО», – сказав депутат.

О.ФЕЛЬДАН підкреслив, що ще не визначився зі своїм подальшим перебуванням у лавах БЮТ, але головним критерієм при цьому буде «думка всіх харків’ян».

«Єдине, що на сьогодні має для мене значення в політиці, – це думка моєї команди і думка всіх харків’ян. Найближчим часом хочу зібрати партійний актив, порадитися зі своєю командою про подальші перспективи. Також проведу соцдослідження і ухвалю остаточне рішення про формат перебування в Блоці Юлії Тимошенко на цій підставі», – заявив О.ФЕЛЬДМАН.

Народний депутат додав, що, крім нього, з керівних посад організації ВО «Батьківщина» в Харківській області піде більшість нинішніх керівників.

«Подав у відставку перший заступник керівника партії КОЗЛОВ, МАЙБОРОДА, я думаю, що сьогодні вже написав або напише заяву голова фракції в обласній раді пан СТРОНОВ, я думаю, що вийде також ЛАРЧЕНКО», – сказав О.ФЕЛЬДМАН.

Насамкінець він запевнив, що дійде «до основ, хто затіяв цю інтригу, хто вніс деструктив в роботу партії» та зробить відповідні для себе висновки.

Як повідомляв УНІАН, згідно з постановою президії «ВО «Батьківщина» від 21 квітня 2010 року, О.ФЕЛЬДМАНА звільнено з посади голови Харківської облорганізації «Батьківщини» «за власним бажанням». З 22 квітня 2010 р. виконуючим обов’язки голови Харківської облорганізації «Батьківщина» призначено колишнього губернатора Харківщини Арсена АВАКОВА.