Проект Податкового кодексу уряду Миколи АЗАРОВА дозволить податківцям займатися політичними розправами за рахунок звичайних громадян, заявив міністр фінансів опозиційного уряду Андрій СЕНЧЕНКО.

Як повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ, сьогодні під час засідання опозиційного уряду він зазначив, що в разі ухвалення цього Податкового кодексу в країні слідом за «азаровщиною» з`явиться «тігіпковщина».

«Проект Податкового кодексу не повністю відповідає терміну «азаровщина», оскільки з`явився другий повноцінний автор Податкового кодексу - Сергій ТІГІПКО, і сьогодні це кодекс АЗАРОВА-ТІГІПКА», - сказав А.СЕНЧЕНКО.

Відео дня

За словами депутата, проект Податкового кодексу фактично створює приховані офшори на території України, зокрема, розділ «адміністрування» перетворює податкову адміністрацію на податкове Гестапо з усіма ознаками: починаючи від легалізації «стукачів».

Окрім того, за словами А.СЕНЧЕНКА, малий та середній бізнес обманули щодо введення норми про податкові канікули.

«5 мільйонів людей, які працюють в малому та середньому бізнесі, які під час виборів повірили обіцянкам ЯНУКОВИЧА про запровадження податкових канікул, вклали свої заощадження у справу, - сьогодні ці мільйони інвесторів обмануті», - наголосив А.СЕНЧЕНКО.

«Цинічною брехнею Партії регіонів також виявилися і всі обіцянки щодо зниження податків: наприклад, податок з прибутку обіцяли заміть 25% буде 20%, а насправді цей податок розподілили і в сумі він як був 25%, так і залишився; щодо ПДВ відтермінували досить далеко поетапне зниження, причому тимчасове, не сьогодні і не завтра, а на три роки», - сказав він.

А.СЕНЧЕНКО також зазначив, що з цікавістю прочитав пункт 4.1.2 Загальних положень проекту Податкового кодексу: «рівність усіх платників податків перед законом, недопущення проявів податкової дискримінації, забезпечення однакового підходу до всіх платників податків, незалежно від соціальної, расової, національної, релігійної приналежності». «Тут би ще написали: «незалежно від кольору волосся чи в залежності від політичної приналежності», - сказав народний депутат.

А.СЕНЧЕНКО також звернув увагу на ситуацію, яка склалася сьогодні по відношенню до членів опозиції: «Те, що відбувається - це ганьба для країни, бо сьогодні податкова займається політичними розправами за рахунок кожного платника податків нашої країни».