Колишній перший заступник голови Служби безпеки України, народний депутат Олександр СКИБІНЕЦЬКИЙ (фракція БЮТ) заявляє, що звинувачення голови СБУ Валерія ХОРОШКОВСЬКОГО на адресу опозиції у влаштуванні провокацій проти Служби безпеки України є абсурдними.

Як передає кореспондент УНІАН, про це О.СКИБІНЕЦЬКИЙ заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Звинувачення пана ХОРОШКОВСЬКОГО, версії, які він висловлює, нагадує ті версії, які інколи висловлює міліція, коли вони затримують людину, а вона, щоб скомпрометувати міліцію, б`ється головою об стіну і потім міліція має наслідки. Це просто абсурдно. Це, як казали класики, "жалкий лепет оправдания", - сказав О.СКИБІНЕЦЬКИЙ.

Відео дня

Колишній перший заступник голови СБУ переконаний, що у опозиції немає необхідності у таких діях. "Нема необхідності у опозиції вигадувати щось, коли сама спецслужба дає стільки приводів і стільки підтверджень такої своєї діяльності. Ми ж бачимо, який фон – ректор католицького університету у Львові, інші ректори, студентські організації, громадські організації, журналісти... Що – це все опозиція влаштовує? Це не серйозно. Немає необхідності влаштовувати якісь провокації. Ми бачимо, що влада, якщо щось хоче – вона це робить, незважаючи ні на що", - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, прес-центр СБУ із посиланням на голову Служби безпеки В.ХОРОШКОВСЬКОГО 26 червня заявив, що СБУ розцінює інцидент з журналістом видання “КоммерсантЪ-Украина” Артемом СКОРОПАДСЬКИМ як частину спланованої акції, яку ведуть опоненти проти Служби безпеки України з метою ослабити її як орган, уповноважений державою на боротьбу з корупцією.