Нестор Шуфрич під час навчань при проведенні пошуково-рятувальної операції в період повеніВерховна Рада України звільнила Нестора ШУФРИЧА з посади міністра з питань надзвичайних ситуацій.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували 256 народних депутатів із 425, зареєстрованих у сесійній залі.

Як повідомив під час розгляду даного питання віце-прем’єр-міністр України Андрій КЛЮЄВ, Н.ШУФРИЧА учора указом Президента було призначено заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони.

Відео дня

Народний депутат від БЮТ Сергій МІЩЕНКО не виключає, що звільнення Нестора ШУФРИЧА з посади міністра з питань надзвичайних ситуацій може бути пов’язано з підготовкою цієї посади як «хабара» одній із депутатських груп за входження до складу коаліції.

За словами С.МІЩЕНКА, практично «ШУФРИЧА помножили на ноль та відправили у вигнання».

На думку депутата, за великим рахунком посада заступника секретаря РНБО нічого не важить.

Крім того, за словами С.МІЩЕНКА, це звільнення означає, що у команді Президента немає справжніх фахівців.

«Але, можливо, ще готують цю посаду, щоб невеличка, але горда група з однієї фракції увійшла в коаліцію… Ми можемо тільки здогадуватися, хто це може бути, але я думаю, що це група БАЛОГИ», - сказав він.

Член партії «Єдиний Центр», народний депутат від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Михайло ПОЛЯНЧИЧ відкидає можливість входження депутатів від ЄЦ до складу коаліції в обмін на призначення лідера партії Віктора БАЛОГИ міністром з питань надзвичайних ситуацій.

За словами М.ПОЛЯНЧИЧА, наразі поки не йде мова про можливість входження депутатської групи «Єдиний Центр» до коаліції.

«Ви знаєте, що Віктор Іванович (БАЛОГА – УНІАН) на хабарі не є дрібний чоловік, так що це є виключене питання», - сказав М.ПОЛЯНЧИЧ.