Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що влада кримінальним переслідуванням представників попереднього уряду намагається відволікти увагу суспільства від своїх корупційних дій.

"Нова влада бореться з корупцією, розповідаючи, що "головний корупціонер" – Тимошенко та її міністри, які "розграбували" країну, і тому сьогодні влада вимушена підвищувати тарифи на газ, тепло, воду, на все", - сказала Ю.Тимошенко в ефірі ток-шоу "Шустер live".

"Ці кримінальні переслідування мають багато цілей. Не тільки довести, що ми були корупціонерами, а сьогодні є "чесний" уряд, "чесний" Президент. Це і залякати всіх, хто коли-небудь подивиться в сторону нечесно заробленої власності кланів, і залякати всіх моїх соратників... Такі випробування гартують справжніх людей, які можуть боротися. Такі випробування не кожен проходить: хто ламається, той сходить з цієї дистанції. Я хочу, щоб біля мене залишилися люди, які не ламаються", - зазначила Ю.Тимошенко.

Відео дня

Водночас, лідер партії "Батьківщина" вважає, що зараз через підпорядкування Адміністрації Президента судової гілки влади представникам її уряду практично неможливо довести безпідставність звинувачень.