Покладаннями квітів і панахидами вшанував Крим сьогодні пам`ять воїнів, полеглих у Східній (Кримській) війні 1853-1856 років.

Як повідомив прес-центр кримського парламенту, в Сімферополі чиновники і громадськість поклали вінки і квіти до Долгоруковського обеліску, після - до меморіалу на Братському кладовищі. На кладовищі поховано понад 36 тисяч воїнів - учасників Кримської війни. Митрополит Сімферопольський і Кримський ЛАЗАР відслужив панахиду за загиблими. Відбувся мітинг-реквієм. Присутні вшанували пам`ять полеглих хвилиною мовчання.

Пам`ятні заходи продовжилися на братському кладовищі в Севастополі і біля меморіалу Альмінської битви в бахчисарайському селі Віліне. До обеліска на Альмінському полі лягли квіти. Відбулося освячення каплиці, збудованої на честь загиблих російських воїнів.

Відео дня

В середу, 8 вересня, в селах Залізнодорожне і Тургенєвка Бахчисарайского району, в яких знаходилися військові госпіталі, що приймали поранених із Севастополя, Альми та Інкермана, встановили пам`ятні дошки.

*** Кримська (Східна) війна - війна між Росією (143 тисячі загиблих і померлих) та коаліцією країн у складі Туреччини (175 тисяч), Великої Британії (22 тисячі 600), Франції (97 тисяч) і Сардинського королівства (2200 осіб). Вона була викликана зіткненням інтересів у басейні Чорного моря, на Кавказі й Балканах. Найбільшої напруги бойові дії досягли на Кримському півострові.