Анатолій ГОЛУБЧЕНКО
Заступник голови Київської міської адміністрації Анатолій ГОЛУБЧЕНКО вчора офіційно представив колективу Київського зоопарку нового директора - Олексія ТОЛСТОУХОВА.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі столичного зоопарку.

У ході представлення А.ГОЛУБЧЕНКО пообіцяв, що київська влада робитиме все необхідне, щоб зоопарк якомога раніше став кращим як в Україні, так і в Європі. КМДА розраховує на активну підтримку уряду, сказав він, зазначивши, що на розвиток зоопарку в 2011 році передбачено бюджетне фінансування в розмірі 12-15 млн. грн.

Відео дня

Торкнувшись питання безпосередньо кадрових змін, А.ГОЛУБЧЕНКО заявив, що міська влада не могла не відреагувати на гостроту конфлікту, що виник навколо столичного зоопарку. Щодо дій попереднього керівництва чиновник, зокрема, сказав: «Наша справа – займатися господарством, а зі Світланою БЕРЗІНОЮ хай розбираються відповідні органи: КРУ і прокуратура».

Як повідомляв УНІАН, відповідно до розпорядження Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, О.ТОЛСТОУХОВ обіймає посаду генерального директора Київського зоопарку з 15 жовтня.

У цьому ж розпорядженні мера зазначається, що Світлану БЕРЗІНУ переведено з посади гендиректора Київського зоопарку на посаду директора комунального підприємства «Центр ідентифікації тварин».

Олексій ТОЛСТОУХОВ, який є старший сином міністра Кабінету міністрів Анатолія ТОЛСТОУХОВА, раніше вже працював у зоопарку в.о. директора чотири місяці - до приходу С.БЕРЗІНОЇ.

Розмови про необхідність звільнити С.БЕРЗІНУ почалися після смертей тварин у зоопарку. Так, 26 квітня в Київському зоопарку помер індійський слон Бой, а 26 травня померла верблюдиця Майя. Крім того, 30 травня в зоопарку загинула самка бізона Вія. Пізніше в звіринці загинули самка гаяла Туай, ведмідь Соломон, шимпанзе Джоні та відразу три пінгвіни.

Як стверджують зоозахисні організації, причина смертей тварин - неправильний догляд.