Секретар Ради національної безпеки та оборони України Раїса БОГАТИРЬОВА відвідає Польщу з офіційним візитом 23-24 листопада.

Як повідомили УНІАН в українському Посольстві у Варшаві, секретар РНБОУ прибуде до польської столиці сьогодні увечері, а офіційна програма розпочнеться з завтрашнього дня.

Р.БОГАТИРЬОВА в рамках візиту проведе зустрічі з керівником польського Бюро національної безпеки (BBN) Станіславом КОЗЕЄМ, міністром оборони Польщі Богданом КЛІХОМ, главою МЗС Радославом СІКОРСЬКИМ та Президентом Польщі Броніславом КОМОРОВСЬКИМ.

Відео дня

Співрозмовник агентства відзначив, що секретар РНБОУ обговорить з представниками польських властей результати останніх самітів НАТО та сьогоднішнього Україна-ЄС, виборів до місцевих органів влади та співробітництво у сфері безпеки.

Прес-секретар Бюро національної безпеки Польщі Йоанна КВАСНЄВСЬКА-ВРУБЕЛЬ повідомила УНІАН, що завтрашня зустріч С.КОЗЕЯ з Р.БОГАТИРЬОВОЮ буде першою з моменту призначення його главою BBN у квітні цього року.

Вона зауважила, що Р.БОГАТИРЬОВА востаннє зустрічалася із керівником BBN, яким на той момент був Олександр ЩИГЛО, в січні цього року на конференції з енергетичної безпеки у Батумі (Грузія).

Прес-секретар відзначила, що Р.БОГАТИРЬОВА та С.КОЗЕЙ за підсумками переговорів планують підписати спільну заяву.

Довідка УНІАН. Призначена главою РНБОУ наприкінці 2007 року Р.БОГАТИРЬОВА двічі відвідувала Польщу з візитом – у квітні 2008 та квітні 2009 року.