Гавриш Новопризначений Президентом України суддя Конституційного суду Степан ГАВРИШ заявляє, що, КС визнає другий указ про розпуск Верховної Ради (від 26 квітня) неконституційним.

Про це С.ГАВРИШ заявив в ефірі "5 каналу" вчора ввечері і додав, що дискусія у КС не ведеться відкрито, публічне дослідження матеріалів справи не проводиться.

С.ГАВРИШ сказав: «Виходячи з того, як розмовляють судді КС, чинні на цей період часу, що вони говорять, мені видається, що це рішення вже давно визріло. За цих умов перспектива є зрозумілою. Я думаю, що цей суд не визнає цей указ Президента легітимним, бо зрозуміло, що він діє в політичних інтересах і керуючись політичною доцільністю, а не юридичною логікою».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 21 травня Конституційний Суд розпочав слухання у справі за поданням 160 народних депутатів щодо конституційності Указу Президента"Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" від 26 квітня.

Водночас, суд прийняв ухвалу про припинення провадження у справі за конституційним поданням 53 народних депутатів щодо конституційності указу про дострокове припинення повноважень ВР від 2 квітня.