Йосип ВінськийБЮТ вважає Конституційний суд повністю підконтрольним коаліції і називає це перемогою більшості на даному етапі боротьби. 

Про це увечері 23 травня заявив народний депутат від БЮТ Йосип Вінський.

Зокрема, депутат відзначив, що правосуддя в КС немає, а "Конституційний суд перетворився на орган, що легалізовує через формат суду інтереси однієї політичної сторони в державі". "І я можу прогнозувати всі рішення суду подальші, якщо він буде в тому ж складі", - додав він.

Відео дня

Вінський також підкреслив, що "це проблема для всієї держави. Не може бути суду, рішення якого наперед відоме".

За його словами Вінського, КС як незалежного інституту не існує, а діючий склад суду скомпрометував себе, і до нього немає довіри. Тому, вважає бютівець, весь склад КС необхідно замінити, а при формуванні нового складу потрібно виходити з того, що у складі суду повинні бути ті, кому суспільство довіряє.

Нардеп переконаний, що зараз необхідно "рятувати" судову гілку влади, а відносно суддів, що порушують Конституцію і присягу, діяти "жорстко".

Нагадаємо, вчора президент заявив, що КС втратив свою конституційну легітимність і доручив Генеральній прокуратурі дати негайну правову оцінку ситуації, яка склалася в суді.

Сегодня