Активіст громадського руху «Стоп цензурі!» Артем СОКОЛЕНКО подав апеляційну скаргу на рішення Київського окружного адміністративного суду, який заборонив проведення мирних зборів активістів біля в`їзду до резиденції Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА «Межигір`я».

Як повідомляє Телекритика, супровід судової справи забезпечують юристи Ольга СУШКО, Тарас ШЕВЧЕНКО (Інститут медіа права) та Роман ГОЛОВЕНКО (Інститут масової інформації).

Як відомо, рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки В.ЯНУКОВИЧА показати свою резиденцію «Межигір`я» працівникам ЗМІ.

Відео дня

Повідомлення про акцію було надіслане до Новопетрівської сільради у п`ятницю, 3 червня.

4 червня стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на організаторів акції. Київський окружний адміністративний суд заборонив акцію, таким чином підтримавши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона СТАРЕНЬКОГО.

4 червня цей суд задовольнив позов і заборонив проведення акції біля резиденції Президента.

4 червня 2010 року під час прес-конференції за підсумками 100 днів роботи В.ЯНУКОВИЧ запросив журналістів до своєї резиденції. “Збирайтеся, їдемо зараз, без підготовки”, – сказав В.ЯНУКОВИЧ. Проте поїздка так і не відбулася.

Громадський рух «Стоп цензурі!» вважає рішення Київського окружного адміністративного суду про заборону журналістської мирної акції, яке спирається на нормативний акт неіснуючого Радянського Союзу, «позбавленим здорового глузду».

Також рух заявляє, що у разі програшу справи в українських судах він звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

6 червня під час зустрічі з керівниками провідних ЗМІ та відомими журналістами з нагоди Дня журналіста В.ЯНУКОВИЧ зазначив, що суду не варто булозабороняти журналістську акцію біля його оселі у селі Нові Петрівці.

«На жаль, вперше сьогодні почув про суд, який був. Цього не потрібно було робити. Я така ж людина, як усі. Просто у мене не вистачає часу, як завжди. Коли час буде, я запрошу вас на чай, поговоримо», – сказав він.