Харківська обласна партійна організація ВО «Батьківщина» вимагає покарати винних у вчорашньому інциденті з партійними наметами, встановлені поблизу Качанівської колонії.

Як повідомили УНІАН у прес-службі облорганізації партії, з відповідним проханням «Батьківщина» звернулася до начальника Головного управління МВС України у Харківській області Віктора КОЗИЦЬКОГО.

У «Батьківщині» зауважили, що вимагають від правоохоронних органів «розібратися у ситуації, знайти і повернути законним власникам вкрадене майно».

Відео дня

Крім цього, члени «Батьківщини» попросили В.КОЗИЦЬКОГО «звернути увагу на те, що співробітники правоохоронних органів, які були присутні на місці вчинення правопорушення, не вжили дій щодо його запобігання».

«Вважаємо, що подія є грубим порушенням діючої Конституції, законних прав і свобод громадян. Застосування силових методів з боку представників комунальних служб розцінюємо як перевищення службових повноважень поза своїми функціональними обов’язками», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня вранці неподалік Качанівської колонії, де утримується екс-прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО, активісти «Батьківщини» встановили два намети для збору підписів для висунення її кандидатури на здобуття Нобелівської премії миру. У другій половині дня кілька чоловіків, одягнутих у форму працівників комунальних служб, демонтували намети. За даними прес-служби Харківської міської ради, намети знесені за рішенням Харківського окружного адміністративного суду, який 6 січня заборонив пікетувати колонію.