Директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко вважає, що своїм запрошенням на посаду міністра економіки Петра Порошенка Президент Віктор Янукович хоче показати, що він призначає на посаду в Кабмін не тільки «донецьких» і дає натяк на те, що «закінчується ера донецького професіоналізму, а наступає ера професіоналів загальноукраїнського масштабу».

Про це політолог сказав «Главреду».

Небоженко підкреслив, що Янукович дав зрозуміти, що управління країною і реформи повинні здійснювати професіонали, незалежно від партійної приналежності. «Тому він зважується на такий серйозний крок, намагаючись умовити Порошенка взяти одну з  ключових посад в уряді», - підкреслив Небоженко.

Відео дня

«Він (Янукович.), з одного боку, показує йому перспективи, а Порошенко давно вже дозрів як міністр і має вже досвід роботи на цій посаді, а з іншого - показує «донецьким», що далі рухатися Україні, спираючись тільки на їхні сили, неможливо», - висловив свою думку політолог.

«Залучаючи Порошенка до роботи в Кабміні Янукович намагається зробити те, що не вдалося свого часу зробити Вікторові Ющенку, який мав намір помирити різні береги, різні фінансово-промислові групи», - вважає Небоженко.

«Порошенко покаже приклад і решті сильних політиків із опозиції, що опинилися не при ділі, що співпраця Президента в принципі можлива не тільки зі «своїми», але й із тими, хто раніше був в опозиції. Це запрошення виглядає як натяк на те, що закінчується ера донецького професіоналізму, а наступає ера професіоналів загальноукраїнського масштабу», - підкреслив політолог.

Раніше «Главред» повідомляв: Янукович хоче, щоб Порошенко працював в уряді міністром економічного розвитку й торгівлі. «Я мав довгу ретельну розмову з Петром Порошенком, і його настрої, і його пропозиції, які я від нього почув, мене цілком влаштовують. Тому я хотів би, щоб він працював (в уряді)», - сказав Президент.