Олександр Лукашенко

Про це УНІАН повідомили у прес-службі МЗС Білорусі.

Як повідомляв УНІАН, до Білорусі почали повертатися посли країн ЄС. Вранці до Мінська прибув посол Швеції Стефан Ерікссон. Посли Литви і Польщі Едмінас Багдонас і Лешек Шерепка вже перебувають на території Білорусі й прямують до Мінська.

27 квітня до Мінська планує повернутися посол Чехії Іржі Карас. Цього тижня також очікується приїзд посла Німеччини Крістофа Вайля.

Відео дня

Час прибуття послів інших країн Євросоюзу, як і раніше, невідомий. У Представництві ЄС і посольствах ситуацію не коментують, обіцяючи дати інформацію вже за фактом приїзду дипломатів.

Всі керівники посольств ЄС залишили Білорусь наприкінці лютого – початку березня після дипломатичного конфлікту між Мінськом і Брюсселем.

Конфлікт розгорівся після лютневого рішення Ради міністрів ЄС розширити візові та економічні санкції проти приватних осіб і деяких підприємств Білорусі, а білоруська влада у відповідь рекомендували главі представництва ЄС і послу Польщі виїхати до своїх країн для консультацій. На знак солідарності з Білорусі виїхали всі європейські посли.

23 квітня Рада міністрів закордонних справ ЄС обговорила білоруське питання на засіданні в Люксембурзі. Рада привітала звільнення опозиційних політиків Андрія Саннікова і Дмитра Бондаренка, наголосивши при цьому на необхідності звільнення і реабілітації всіх політв`язнів.