Назар Кульчицький

Про це він заявив сьогодні у ЄСПЛ, який розпочав розгляд справи Ю.Тимошенко, повідомили УНІАН у прес-службі «Батьківщини».

Зокрема, як зазначається в повідомленні, Н.Кульчицький «повністю спростував усі звинувачення проти режиму Віктора Януковича та наголосив, що Юлію Тимошенко було заарештовано законно, її права не порушувалися, їй надавалася медична допомога, а "усі висновки європейських інституцій, політиків та експертів носять загальний характер" та не можуть бути взяті до уваги».

Наразі слово має захисник Ю.Тимошенко Валентина Теличенко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Європейський суд з прав людини сьогодні проводить публічні слухання справи "Тимошенко проти України". Після публічних слухань суд продовжить свою роботу у закритому режимі, а рішення буде оголошено на більш пізньому етапі.

Ю.Тимошенко поскаржилася у Європейський суд з прав людини на порушення статті 3 (нелюдське поводження), статті 5 (незаконний арешт), статті 18 (політичні мотиви переслідування) та статті 8 (право на приватне життя) Європейської конвенції з прав людини під час судового розгляду у суді першої інстанції "газової справи».

Довідка УНІАН. Ю.Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров’я Ю.Тимошенко знаходиться на лікуванні в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.