Позаштатний радник Президента України Віктора ЮЩЕНКА Віра УЛЬЯНЧЕНКО заявляє, що "Наша Україна" не погоджується на розподіл посад, які належать до квоти Президента.

Про це вона сказала увечері 14 червня в ефірі "1+1". (14 червня лідер соціалістів Олександр МОРОЗ заявив, що СПУ готова відмовитися від посади голови Верховної Ради, але за умови пропорційного розподілу посад, зокрема посади генерального прокурора і посад в місцевих органах влади - УНІАН).

В.УЛЬЯНЧЕНКО зазначила, що, за принципом формування коаліції, основні посади мали розподілятися між учасниками коаліції пропорційно до результатів, отриманих ними на парламентських виборах. "Це принципи європейського формування коаліції", - додала вона.

Відео дня

"Я не розумію, чому президентська гілка влади є предметом розподілу. Президентські вибори закінчилися 2004 року, і Президент зробив все, щоб парламентські вибори пройшли чесно. Президент не є у розподілі. Коаліція парламентська, за результатом парламентських виборів", - наголосила вона, передає “Українська правда”.

Нагадаємо, 13 червня в інтерв’ю газеті “Дело” В.УЛЬЯНЧЕНКО не виключила, що може бути призначена на посаду голови Київської обласної державної адміністрації. "Мені зараз надійшли відразу кілька пропозицій, у тому числі пропозиція обійняти посаду губернатора Київської області. Поки що я не дала точної відповіді", - сказала В.УЛЬЯНЧЕНКО.

14 червня прес-секретар Президента України Ірина ГЕРАЩЕНКО заявила, що В.ЮЩЕНКО вважає неприйнятним при розподілі квот на керівні пости в рамках коаліції враховувати посаду Президента України, а також посад, призначення на які входить виключно в компетенцію Президента.