БЮТ уже завтра буде готовий надати апарату Верховної Ради усі необхідні підписи своїх депутатів для створення демократичної коаліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомив заступник лідера БЮТ Олександр ТУРЧИНОВ.

Він висловив сподівання, що вже саме із завтрашнього дня розпочнеться формування коаліції між БЮТ та блоком «Наша Україна – Народна самооборона». «Наша фракція у повному складі готова передати підписи і протоколи щодо формування коаліції», - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Відео дня

При цьому він висловив сумнів, що про створення коаліції буде оголошено у п’ятницю, 23 листопада. Він пояснив, що це може не вийти із суто технічних причин.

О.ТУРЧИНОВ нагадав, що згідно з регламентом ВР, парламент працює у п’ятницю до 14.00. За цей час, наголосив він, потрібно буде сформувати тимчасову президію ВР, лічильну комісію, прийняти постанову про висвітлення роботи парламенту. «Тому суто технічно можуть не встигнути оголосити з трибуни про створення коаліції», - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Він також висловив сподівання, що усі представники НУ-НС не зрадять своїх виборців і виконають обіцянку про створення коаліції з БЮТ.

О.ТУРЧИНОВ наголосив, що проблема, яка виникла з непідписанням угоди трьома представниками НУ-НС, є суто технічною, оскільки «вони не знайшли ручки у кишені» (йдеться про Івана ПЛЮЩА, Ігоря КРІЛЯ та Василя ПЕТЬОВКУ – УНІАН). «Але я думаю, що секретаріат Верховної Ради забезпечить усіх ручками, депутатськими листами і бланками», - сказав О.ТУРЧИНОВ.

За його словами, якщо деякі депутати від НУ-НС все ж таки не поставлять свої підписи під коаліційною угодою, то це означатиме, що вони відмовляються від своїх передвиборних обіцянок і «починають роботу новоствореної Верховної Ради зі зради своїх виборців».