Опозиція складає послання / Фото: facebook Ольги Лаппо

Як повідомляє Українська правда, опозиція має три вимоги. Передусім, це вимога особистого виступу президента для представлення його щорічного подання.

Крім того, вимоги опозиції стосуються призначення виборів на 5 проблемних округах, виборів у Києві та відмови скасування податкової угоди з Кіпром.

"Згідно Конституції і законодавства України президент зобов’язаний особисто звітувати перед верховною радою, а він нам надіслав документ, у якому немає ні відповідей на ті питання, які б хотіли ми задати, і головне – це порушення конституції людиною, яка має конституцію захищати", - сказав народний депутат Леонід Ємець.

Відео дня

"Крім того, ми вимагаємо, щоб був прийнятий окремий закон, який регулює питання призначення виборів на 5 округах", - додав він.

Також нардеп висловив свою думку на особистій сторінці в facebook.

"З письмовим звітом Януковича ми ознайомились, проте Конституція і Регламент ВРУ вимагають його присутності. Ситуація коли президент ховається від єдиного законодавчого органу країни видається мені далекою від демократії", - заявив депутат.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Віктор Янукович у письмовій формі звернувся із щорічним посланням до Верховної Ради.