Геннадій Онищенко - українець за національністю

Як передає РІА «Новости», про це повідомив сьогодні керівник відомства, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

«Зараз ми почали перевіряти кондитерку з борошна з України. Що там буде, я поки сказати не можу», - сказав він на брифінгу у Москві.

Водночас кореспондент УНІАН не зміг потрапити на цей брифінг, оскільки на запит про акредитацію прес-секретар Росспоживнагляд Любов Воропаєва заявила, що «ми запрошуємо тільки російські ЗМІ».

Відео дня

На тему: Огризко: За «Рошеном» будуть труби, за трубами - сири, за сирами - ще щось

Як повідомляв УНІАН, 29 липня очільник Росспоживнагляду Онищенко заявив, що введено заборону на поставки до Росії продукції компанії Roshen.

При цьому у кондитерській компанії заявили, що жодного офіційного документу, який підтверджує заборону на поставки її продукції на ринок РФ, Roshen не одержувала.

За даними Міністерства доходів і зборів України, у 2012 році українські кондитери поставили на ринок РФ 119,1 тис. тонн шоколадних виробів, виручивши майже 413 млн дол. При цьому імпорт шоколаду з Росії до України минулого року становив 27,8 тис. тонн, або 102,7 млн дол. у грошовому вираженні.