У Кабміні мають намір підготувати проект держбюджету-2014 до кінця листопада

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив в ефірі Першого національного телеканалу.

"Ми намагаємося вийти на оптимальний бюджет 2014 року. Я думаю, що десь у другій половині листопада ця робота буде завершена, і до кінця листопада ми будемо готові представити бюджет у Верховну Раду", - заявив Азаров.

Читайте також: Доходи держбюджету України зросли до 250 мільярдів

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 14 вересня зареєстрував проект держбюджету на 2014 рік, проте голова Верховної Ради України Володимир Рибак повернув Кабінету міністрів проект бюджету-2014 на доопрацювання.

20 вересня на Годині уряду у Верховній Раді перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський заявив, що Кабінет міністрів не може остаточно сформувати бюджет на 2014 рік, зокрема, його дохідна і витратна частини, у зв'язку з ухваленням Верховною Радою нових законів, які, з одного боку, збільшують доходи, а з іншого - потребують додаткового фінансування з бюджету.

За інформацією Міністерства фінансів, проект закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік», схвалений на засіданні Кабміну 11 вересня, передбачає на 2014 рік збільшення ВВП на 3%, інфляцію на рівні 8,3% (грудень проти грудня), державний борг у 32,4% ВВП і дефіцит держбюджету на рівні 2,7% ВВП

Законом «Про Державний бюджет України на 2013 рік» встановлено граничний рівень держборгу на 31 грудня 2013 року у розмірі 483 млрд грн – близько 30% ВВП. Разом з тим, опитані УНІАН експерти прогнозують, що збільшення державного боргу за підсумками року досягне 40% ВВП.