Екс-президент Європарламенту Пет Кокс і екс-президент Польщі Александер Квасьнєвський під час зустрічі з прем`єр-міністром України

Про це йдеться в заяві, розповсюдженій після їхнього проміжного звіту на Конференції президентів у Брюсселі, пише Українська правда.

Кокс та Квасьнєвський наголосили на хронічній нестачі взаємодовіри між владою та опозицією у Верховній Раді, що може погано відбитися на кінцевому результаті.

На тему: Кваснєвський: Шанси підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС - 50 на 50

Відео дня

"У зв'язку з майбутньою Радою Евросоюзу з питань закордонних справ,що відбудеться 18 листопада 2013 року, ми вважаємо, що зараз зарано робити висновки щодо того, виконані умови чи ні", - сказано у документі.

Кокс та Квасьнєвський вважають, що питання, які ще потрібно вирішити Україні, можна розв'язати у той чи інший спосіб, але для цього потрібна політична воля.

"На найближчому тижні потрібно знайти політичну волю, діяти та виконувати", - йдеться у заяві.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні глави місії Європарламенту Кокс та Квасневський доповідала конференції президентів Європарламенту у Брюсселі результати їхньої місії в України. Після чого було ухвалено рішення про продовження роботи місії Кокса-Квасневського до вільнюського саміту.

Верховна Рада сьогодні, 13 листопада, не змогла ухвалити низку законів, як того вимагав ЄС як передумову для підписання Угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада.