Евросоюз / Фото : dispatchnewsdesk.com

Речниця Верховного представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон заявила, що Європейський Союз очікує на участь президента України Віктора Януковича у саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі наступного тижня, не дивлячись на призупинку урядом України підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Читайте також: Захід обурений відмовою України від асоціації, в ЗМІ заговорили про холодну війну

Як повідомляє власний кореспондент УНІАН з Брюсселя, про це речниця пані Ештон Мая Кочіанчіч заявила на брифінгу для журналістів у приміщенні Єврокомісії.

Відео дня

"Ми залишаємось відданими політиці асоціації з Україною та економічної інтеграції. Ми очікуємо, що він (Президент Янукович - УНІАН) буде брати участь у саміті "Східного партнерства", який відбудеться у Вільнюсі наприкінці наступного тижня," - сказала пані Кочіанчіч. - Ми зауважили щодо розчарування рішення уряду України."

"Розчарований як ЄС, але ми також віримо, що розчарованим є і народ України. Ми віримо, що підписання Угоди про асоціацію із глибокою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі є найамбітнішим документом, який коли-небудь надавався країні, яка не є членом ЄС і документ був би найкращим сценарієм для українських реформ і модернізації, а також побудови заможного та стабільного майбутнього для України", - сказала речниця.