Міллер заявив, що переговори про консорціум давно ведуться / Фото: Газпром

Глава Газпрому Олексій Міллер відповідав на питання журналістів про те, чи може створення подібного консорціуму вплинути на зниження ціни на газ для Києва.

"Питання тристороннього консорціуму вже давно є предметом переговорів між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України", - цитує Міллера РИА Новости.

У той же час російське агенство ИТАР-ТАСС повідомляє, що Міллер в розмові з журналістами заявив, що не планує обговорювати з українськими колегами тему створення тристороннього газового консорціуму.

Відео дня

"Питання тристороннього консорціуму вже давно не є предметом переговорів між "Газпромом" і "Нафтогаз України", - цитує Міллера ИТАР-ТАСС.

Читайте також: ЗМІ: Україна готова проміняти євроінтеграцію на газову знижку від Росії

У середині жовтня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на тлі підготовки України до вступу в асоціацію з ЄС заявив, що питання участі Росії у модернізації української газотранспортної системи Києву, мабуть, більше не цікаве.

У вівторок глава "Газпрому" має взяти участь у переговорах з українськими партнерами, які прибувають до Москви в рамках візиту президента України Віктора Януковича для участі в міждержавних консультаціях.