Порошенко: ми не можемо ставити під загрозу соборність країни

Позафракційний народний депутат України Петро Порошенко повідомив, що вирушив до Криму, аби допомогти врегулювати ситуацію на півострові. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

"Вилетів до Криму. Ситуація загострюється. Часу обмаль. Ми не маємо право ставити під загрозу соборність країни. Переконаний - ситуацію можна врегулювати мирним шляхом. Я все для цього зроблю. Слава Україні!", - написав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, будівлі Радміну та Верховної ради Криму рано вранці 27 лютого захопили невідомі. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "теракт".

Читайте такожПутін доручив продовжити контакти з Києвом щодо економіки та гуманітарної допомоги Криму

Пізніше 27 лютого парламент Криму на позачерговій сесії відправив у відставку Радмін Анатолія Могильова і призначив новим прем'єром АРК лідера партії «Русское единство» Сергія Аксьонова.

Парламент також призначив проведення всекримського референдуму про розширення повноважень автономії на 25 травня.

Із ночі 28 лютого в аеропорту Сімферополя перебуває кілька десятків людей у військовій формі з автоматами.

Читайте такожДержприкордонслужба України повідомляє про спробу блокування Севастопольского загону

28 лютого міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що оцінює події в Криму як збройне вторгнення й окупацію з боку РФ.

Державна прикордонна служба України заявила, що у порушення двосторонніх угод кордон України перетнули 7 військових російських вертольотів, а також про те, що вранці відбулася спроба блокування Севастопольського загону морської охорони військовослужбовцями.